De Mediar BV website maakt gebruik van Cookies. Ik ben op de hoogte, sluit deze balk. Meer informatie


Mediar BV - De Scheidingsmakelaar - Hoelang duurt een scheiding

Hoelang duurt een scheiding

Hoelang duurt het regelen van een scheiding?


Het belang van de scheidingsmelding

U wilt gaan scheiden en woont in Maastricht - Heerlen e.o. en u heeft een hoop vragen? Bij een scheiding is de scheidingsmelding een cruciaal onderdeel van het proces. Deze melding vindt plaats als een van de partners de andere partner te kennen geeft te willen scheiden. Het is zeer belangrijk dat deze melding ondubbelzinnig plaatsvindt en niet door een derde (bijvoorbeeld een advocaat) wordt gedaan. Wanneer u deze melding goed doet, zal het scheidingsproces over het algemeen korter duren en zijn er minder conflicten .

U bent er beiden klaar voor om uit elkaar te gaan

Als u beiden uit elkaar wilt gaan, begeleid ik u in een aantal gesprekken (gemiddeld 4 tot 6 gesprekken) door uw scheiding. Vervolgens stuur ik het convenant en het verzoekschrift naar de rechtbank. U bent officieel uit elkaar als de scheiding staat ingeschreven in het gemeenteregister. Bij samenwonen eindigt het  samenlevingscontract bij de ondertekening van het convenant. Het is onze ervaring dat het totale traject gemiddeld 3 a 4 maanden in beslag neemt.

Bent u het niet eens met elkaar?

U of de ander wilt eigenlijk nog helemaal niet uit elkaar. Dan kan het allemaal veel langer duren. Dat heeft vooral te maken met de standpunten van beide partijen, die bevochten moeten worden. Scheiden duurt op deze manier soms jaren. Het is daarom van belang dat u er beiden emotioneel aan toe bent om de scheiding te bespreken en vervolgens daadwerkelijk te gaan scheiden. Wanneer u denkt nooit op dat punt aan te belanden, kunt u beter een advocaat in de arm nemen die uw standpunt in de rechtbank verdedigt.
< terug | afdrukken | tekst | Hoelang duurt een scheiding

Mediar B.V.
Poststraat 14
6431 HL Hoensbroek
T 088 - 0111888
F 084 - 7458604
E info@mediarbv.nl