Hoe kan een incassobureau Utrecht jou exact verder helpen?

Als ondernemer ben je uiteraard met ongelofelijk veel verschillende zaken bezig. Het is dan ook helemaal niet zo vreemd dat je de openstaande facturen soms eens gedurende enige tijd uit het oog verliest. Toch is het van belang dat er op dit vlak een correcte opvolging plaatsvindt. Enkel en alleen op die manier voorkom je bijvoorbeeld op een zeker ogenblik tegen onaangename financiële verrassingen aan te lopen. Het inschakelen van een incassobureau Utrecht kan ervoor zorgen dat jouw wanbetalers het vuur aan de schenen wordt gelegd. Zou jij graag meer ontdekken over wat deze partij ook voor jouw bedrijf allemaal kan betekenen? Lees dan vooral nu verder!

Kan ik een incassobureau Utrecht wel betalen? 

Voordat bedrijven ook nog maar overwegen om een beroep te doen op de diensten van een incassobureau Utrecht wordt steevast de vraag gesteld of zij een dergelijke partij wel kunnen betalen. Dat deze vraag wordt gesteld is natuurlijk niet meer dan logisch. Anderzijds is het zo dat de kosten van een dergelijke partij in de praktijk veelal een stuk beter meevallen dan je zou vermoeden. Dit is deels het gevolg van het feit dat menig aantal incassokantoren de keuze maken om te werken volgens een no-cure no-pay principe. Slaagt het bureau er met andere woorden niet in om de facturen in te vorderen die nog aan jouw bedrijf verschuldigd zijn? Dan hoef je niets te betalen. 

Let wel, de kosten die door een incassobureau Utrecht aangerekend worden kunnen in de praktijk best verschillen. Dit betekent dat het mogelijk is dat een dergelijk kantoor ook bij het niet correct kunnen invorderen van je openstaande bedragen een bepaalde vergoeding in rekening brengt. Controleer hiervoor altijd even grondig de exacte voorwaarden die gelden voor de overeenkomst.

Wanneer schakel je beter een incassobureau in?

Op het moment dat een bepaalde factuur bijvoorbeeld één of slechts enkele dagen is vervallen spreekt het voor zich dat je daarom nog niet meteen een incassobureau Utrecht hoeft in te schakelen. Je doet er in de praktijk dan ook goed aan om eerst even als bedrijf zelf een aantal herinneringen te versturen. Dit niet in het minst omdat je op deze manier de band met je klant niet nodeloos verder op de spits gaat drijven. In principe wordt het aangeraden om drie herinneringen te versturen. De laatste herinnering fungeert dan als ingebrekestelling. Wordt er dan nog steeds niet gereageerd of overgegaan tot betaling? Dan kan je ervoor kiezen om het dossier uit handen te geven aan één van de incassokantoren die in Utrecht actief zijn.

Wees altijd verzekerd van een correcte opvolging van openstaande geldbedragen

Voor bedrijven geldt dat ze vaak de openstaande en vervallen bedragen een beetje uit het oog verliezen. In eerste instantie is dat niet zo erg wanneer dit slechts voor een zeer korte tijd gebeurt. Echter, wanneer deze bedragen blijven openstaan en zich verder gaan opstapelen wordt het uiteraard een compleet ander verhaal. Dan zal je namelijk merken dat zelfs de cashflow van je onderneming erdoor in gevaar kan worden gebracht. Dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Het mag dan ook duidelijk zijn, een incassobureau Utrecht kan voor jou beslist een waardevolle partner zijn. Zo ben je altijd verzekerd van een echt correcte opvolging.

Bezoek onze website voor meer informatie.