De beste tips voor een luxe kerstpakket!

Kerstpakketten uitzoeken voor je personeel is elk jaar weer een grote uitdaging? Hoewel het natuurlijk leuk is om iets te geven, is het geen gemakkelijke klus om een geschikt geschenk te vinden. Er gaat veel tijd zitten in het uitzoeken. Je wilt natuurlijk wel met een cadeau komen, waar je medewerkers echt blij van worden. We helpen je hier graag op weg. In plaats van een standaard kerstpakket, waar iedereen nu wel op uitgekeken is, geven we je hier tips voor een luxe kerstpakket!

1. Ontdek waar je je medewerkers blij mee maakt

Wat is een luxe kerstpakket? Smaken en wensen verschillen, dus wat voor de een ‘luxe’ cadeau is, kan voor de ander helemaal niet zo ervaren worden. Onderzoek daarom eens waarmee je je medewerkers echt blij kunt maken. Denk na over wat jouw medewerkers leuk vinden, wat zijn bijvoorbeeld hun hobby’s, hoe besteden ze hun vrije tijd, etc. Door je medewerkers goed te leren kennen, kun je ze met kerst extra verrassen! Je kunt ook iemand uit het bedrijf een rondvraag laten doen over de wensen met betrekking tot een kerstpakket. 

2. Wat mag een luxe kerstpakket kosten?

‘Luxe’, dat heeft meteen ook de bijklank ‘duur’. Een luxe kerstpakket hoeft echter niet duurder te zijn, dan de traditionele kerstpakketten. Veel kerstpakketten bestaan uit een groot aantal producten, vaak voedingsmiddelen als koekjes, chocolaatjes, chips, etc. Ze hebben soms wel een chic randje, maar echt luxe is het ook weer niet. Een goed idee is bijvoorbeeld om in plaats van vele kleine cadeautje één groot cadeau te geven. Dat heeft meestal ook meteen een luxere uitstraling. Denk aan een goede fles wijn, een luxe fles champagne met twee champagneglazen, een gourmetstel, een luxe pannenset of sieraden. 

3. Schenk je werknemers een ontspannen kerst!

Een tip voor een luxe kerstpakket, waarmee je eigenlijk niet de mist in kunt gaan, is een pakket met luxe producten om te ontspannen tijdens de kerst. Hiermee toon je je waardering en geef je de boodschap mee dat je medewerkers na een jaar hard werken het verdienen om lekker te relaxen. Denk aan luxe badproducten, een luxe deken om onder uit te rusten op de bank of een badjas van hoogwaardige kwaliteit. Andere originele cadeaus zijn bijvoorbeeld een vuurkorf of een tafelhaard om kerst extra gezellig te maken.

4. Laat je werknemer zelf een luxe kerstpakket kiezen

Twijfel je over waarmee je je werknemers blij kunt maken? Dan kun je bij veel aanbieders van kerstpakketten je werknemers ook zelf een luxe kerstpakket laten kiezen. Ze kunnen dan met een voucher en een code zelf online gaan shoppen en het cadeau bij hen thuis laten bezorgen. Je mist hiermee natuurlijk wel het ‘verrassingseffect’, maar aan de andere kant voorkom je teleurstellingen. Je weet nu in ieder geval zeker dat het geld dat je hebt uitgegeven goed wordt besteed en dat het kerstpakket niet ergens vergeten in de kast blijft liggen.