Hoe verzend je jouw producten het beste met postdozen? 

Als je een product naar jouw klant gaat verzenden, dan wil je dat het goed verpakt is, niet kan beschadigen maar ook niet onnodig kosten met zich mee brengt. Het maakt eigenlijk niet uit of je sieraden verkoopt, kleding of televisies, een goede verpakking is belangrijk. Hieronder staan vier tips hoe je postdozen gebruikt voor een veilige verzending. 

Kies de juiste maat postdozen voor jouw product 

Als je gaat kijken naar postdozen om deze aan te schaffen, dan zal je zien dat er veel verschillende maten en soorten te koop zijn. Afhankelijk van het product dat je wilt verzenden heb je een kleine, een normale of een grote doos nodig. Kies het juiste formaat met zorg en vul de loze ruimte op met opvulmateriaal zodat het product niet kan schuiven. Want als het te hard kan schuiven kan het ook beschadigen. 

In de basis kun je zeggen dat je één centimeter ruimte over moet laten tussen het product en de postdoos. Op die manier kun je een beetje vulmateriaal gebruiken en is de kans op schuiven minimaal. De klant kan dan ook eenvoudig het product uit de doos halen zonder dat hij de doos kapot hoeft te scheuren en het product kan beschadigen. 

Ga voor gemak in de opslag en kies formaten die bij elkaar passen

Waarschijnlijk schaf je verschillende formaten dozen aan en ga je deze op een pallet of kar stapelen. Maar het is handig om er rekening mee te houden dat de maten die je aanschaft ook op elkaar aansluiten. Zo kun je beter stapelen en wordt het geen mikado die in elkaar zakt als één doos niet goed ligt. Kies voor dozen die in elkaars verlengde liggen en stapel niet meer dan 3 verschillende maten dozen op één kar of pallet om te voorkomen dat de stapel zelf gaat schuiven. 

Bezuinig niet op het materiaal van de postdozen

Dat je in de huidige tijd wilt besparen op de verzending en voor een goedkope oplossing wilt gaan is logisch, daarom zijn postdozen ook aan te raden. Maar bespaar niet op de kwaliteit van de doos, want dat kan ervoor zorgen dat jouw product sneller beschadigd. Het karton waarvan de doos is gemaakt kan in kwaliteit verschillen en hoe dunner het karton is hoe makkelijker hij kan scheuren en hoe minder sterke bufferwerking hij heeft bij een val.

Vergeet geen goede tape te gebruiken om de dozen te sluiten

Uiteindelijk moet je de postdozen ook sluiten en dit doe je vaak door ze dicht te plakken. Gebruik hier dan goede tape voor van goede kwaliteit. Als je tape een slechte kwaliteit heeft dan kan hij loslaten van de doos en kan de doos opengaan. Zo kan je product eruit vallen en beschadigd raken tijdens het transport. Dit brengt natuurlijk voor zowel jou als voor de ontvanger een negatieve ervaring met zich mee en die wil je graag voorkomen. Gebruik ook voldoende tape, maar overdrijf het niet om de doos te sluiten.