De leukste budget teambuilding uitjes in 2021

Even geen geld of tijd om een grote teambuilding activiteit in te plannen voor je team, maar wil je toch jouw team een boost geven? Je hebt helemaal geen grote portemonnee nodig om teambuilding uitjes voor je collega’s te organiseren. Integendeel: als je een beetje creatief bent, kun je genoeg spellen bedenken die de samenwerking en communicatie in je team een boost geven en diepere connecties binnen je team scheppen. 

Buiten barbecue met glühwein

Misschien niet één van de teambuilding uitjes waar een echt spelelement in zit waar je iets van leert, maar zeker de ultieme winter gezelligheid: een zonnige koude dag, een kampvuur en glühwein. Je hebt vast een collega die een kei is in barbecueën. Maak heerlijke vlees, vis of vega gerechten op het vuur van de hete kolen. Je kunt onder het genot van heerlijke glühwein elkaar beter leren kennen. Nodig ook zeker mensen van andere afdelingen uit. Teambuilding uitjes zijn ideaal om je collega’s beter te leren kennen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld kaartspelletjes te spelen of andere bordspellen. Verkas naar binnen als je het toch te koud krijgt. 

Leer elkaar kennen tijdens een kantoor quiz 

De beste manier om elkaar te leren kennen is tijdens een quiz. Maak een quiz over je collega’s, het bedrijf of je locatie, en test de kennis van je team. Een quiz kun je gemakkelijk maken via een hiervoor bestemde app. Je kunt deze quiz online doen, op locatie of op kantoor. Heeft één van je collega’s een beamer? Perfect! Ga op zoek naar een witte muur, doe de lichten uit, en ga van start. Denk van tevoren na over wat je tijdens de quiz kunt winnen. Na de quiz kun je nog naborrelen met je collega’s. 

Uitwaaien op het strand 

Liever naar buiten en actief bewegen? Ga lekker uitwaaien op het strand. Bergen aan Zee, Scheveningen of Katwijk; kies een locatie die dicht bij je kantoor of werkplek ligt en geniet van een stranddag vol avontuur. Je kunt talloze dingen doen op het strand. Zo kun je tijdens teambuilding uitjes op het strand gaan vliegeren, teambuilding spellen doen zoals mijnenveld of een potje voetbal spelen. En wat dacht je van beachvolleybal? Na afloop kun je de score tellen en bijkomen in de dichtstbijzijnde strandtent. Als je portemonnee iets groter is, kun je er ook voor kiezen om aansluitend een vers visje of wat anders lekkers te eten bij de strandtent. 

Teambuilding uitjes: spelcircuit organiseren

Een spelcircuit kun je organiseren op het strand, in het bos, park of op kantoor. Als je team groot is, kun je beter verkassen naar buiten. Zo loop je elkaar niet voor je voeten, en kun je 1,5 afstand bewaren. Tijdens het uitkiezen van de spellen moet je denken aan een aantal dingen. Denk bijvoorbeeld na over of een spel een samenwerkingselement heeft, of communicatie een rol speelt, en of je collega’s elkaar beter leren kennen. Beroemde spellen tijdens teambuilding uitjes zijn mijnenveld, 2 leugens en een waarheid, en trust fall. Genoeg keus!