Een aantal tips voor glas bewassing

Glas bewassing voor je ramen is erg belangrijk en niet te onderschatten. Want geloof het of niet, ramen kunnen daadwerkelijk slijten. Het is zo dat als je ramen lang niet wast er een vorm van aanslag kan ontstaan. Deze aanslag lijkt nog het meest op kalk en is heel moeilijk om te verwijderen. Aan te raden is dan ook om je glazen zo’n vier keer paar jaar schoon te maken. Vaker is natuurlijk ook mogelijk. Zo voorkom je het probleem van aanslag op je ramen. Een aantal goede tips voor effectieve glas bewassing.

Glas bewassing van ramen is een vak apart

Je zult geheid denken dat ramen wassen een klusje zo geklaard is. Dat je er niet veel moeite voor hoeft te zijn en je binnen een paar minuten schone ramen hebt. Maar je zult vaak genoeg merken als je het zelf doet dat je strepen overhoudt. Ook zul je merken dat de ramen niet zo schoon zullen zijn zoals je had bedacht. Glas bewassing is een vak apart. Het is daarom aan te raden om een glazenwasser in te schakelen om je ramen schoon te houden. Zij kennen alle diverse methoden om blinkende en schone ramen op te leveren. Er zijn namelijk speciale technieken, trucjes en wetenwaardigsheden nodig om je ramen blinkend en schoon achter te laten.

Een drietal tips voor effectieve glas bewassing

Even een emmertje water pakken en met spons je ramen wassen is niet aan te raden. Ook het gebruik van ammonia of spiritus wordt sterk afgeraden. Maak je gebruik van spiritus voor glas bewassing dan geeft dat na een tijd een blauwe aanslag op de ramen. Gebruik je ammoniak dat zorgt dat wel voor een goede ontvetting, maar tast tevens het verfgedeelte van je ramen aan. Dan werkt een eenvoudig scheutje afwasmiddel veel beter. Het is ook mogelijk om een ui boven het water uit te knijpen of een lepel azijn toe te voegen aan het water. Afwasmiddel, een ui en een azijn zijn goede tips om je ramen goed schoon te krijgen. 

Maak nooit je ramen schoon in het volle zonlicht

Ben je er helemaal klaar voor en sta je in de startblokken om je ramen schoon te maken? Als het om buitenramen gaat dan wil je dit natuurlijk wel lekker in het zonnetje doen. Niemand staat te wachten om in koud weer buiten ramen schoon te maken. Belangrijke tip om te onthouden. Het is af te raden om je ramen schoon te maken in het volle zonlicht. Dat komt omdat door de zon het water op de ramen snel opdroogt. Je zult snel genoeg merken dat er dan een aanslag op komt. Glas bewassing in de volle zon? Niet doen.

Schoonmaakbedrijf Acacia – Gegarandeerd schoon

Gebruik kwalitatief goede sponzen en trekkers

Zorg tijdens de glas bewassing er ook voor dat je goede sponzen en trekkers gebruikt. Maak je gebruik van een vieze spons dan is dat natuurlijk niet ideaal. Je ramen zullen er niet schoner van worden. En heb je een trekker die van zichzelf al strepen achterlaat dan werkt dat niet heel motiverend. Zorg daarom altijd voor kwalitatief goed materiaal.