Een RIB huren voor werkzaamheden op het water

Voor het uitvoeren van werkzaamheden op het water kan er gebruik worden gemaakt van verschillende soorten boten. Eén van de meest geprefereerde boten is een zogenaamde RIB. Het gaat hierbij om een type boot welke er bekend om staat niet alleen uiterst betrouwbaar, maar ook zeer stabiel te zijn. Een RIB huren kan van pas komen voor het uitvoeren van verschillende werkzaamheden op het water. Bovendien heb je doorgaans de mogelijkheid om deze zowel met als zonder schipper te huren. Zou jij hier graag wat meer informatie over willen krijgen? Dan is het zeker de moeite waard om je even te verdiepen in de informatie die je hieronder aantreft.

Welke keuzes moet je maken bij een RIB huren?

Ga je een RIB huren? Dan zijn er tal van verschillende keuzes welke dienen te worden gemaakt. In eerste instantie spreekt het voor zich dat je een blik zal moeten werpen op de vloot met boten die beschikbaar zijn voor verhuur. Wat dit betreft zal je aandacht willen besteden aan bijvoorbeeld:

  1. De lengte waar de boten over beschikken;
  2. Het vermogen welke de boten hebben;
  3. Het feit of je de RIB met of zonder schipper wenst te huren; 

Het aanbod met RIB boten is in de praktijk uiteraard sterk afhankelijk van de verhurende partij. Vaak is het zo dat er een keuze kan worden gemaakt uit boten variërend in lengte van 5 tot 8 meter. Wat de motoren betreft kan er een keuze worden gemaakt tussen exemplaren van 90pk tot 300pk.

Een RIB huren met of zonder schipper?

Wil je graag een RIB huren? Dan spreekt het voor zich dat je ook zal moeten nadenken over het feit of je dit met of zonder schipper gaat doen. Een beroep doen op een ervaren schipper kan er in de praktijk voor zorgen dat je de geplande werkzaamheden op de meest optimale en efficiënte manier kan uitvoeren. Echter is het uiteraard zo dat het huren van een RIB met schipper wat duurder uitvalt. Wil jij liever zelf varen met de RIB die je gaat huren? Hou er dan altijd rekening mee dat er veelal een vaarbewijs en marifooncertificaat is vereist. In ieder geval is het nooit een goed idee om zelf met een boot het water op te gaan wanneer je zelf slechts over een beperkte ervaring beschikt.

Hoeveel bedragen de kosten voor een RIB huren?

Bij een RIB huren spreekt het voor zich dat er rekening dient te worden gehouden met bepaalde kosten. In eerste instantie worden de kosten bepaald aan de hand van het type RIB welke wordt gehuurd. Dat is echter niet alles. Bovendien dient er uiteraard ook rekening te worden gehouden met de lengte van de huurperiode. Hoe langer je de RIB huurt des te lager de prijs per dag doorgaans zal komen te liggen. Het spreekt voor zich dat de uiteindelijke totaalprijs bij een langere huurperiode uiteraard wel hoger zal uitvallen. Dat spreekt evenwel voor zich. 

De prijs die wordt aangerekend bij een RIB huren kan tot slot eveneens worden beïnvloed door de eventuele vereiste aanvullende materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan reddingsvesten. Daarnaast spreekt het voor zich dat er mogelijks ook (extra) brandstofkosten aangerekend kunnen worden.